top of page

Jedeme online

Aktualizováno: 19. 3. 2021

Na začátku měsíce byly naše školky a jesle uzavřeny v souvislosti se zhoršující se zdravotní situací v naší zemi. V průběhu prvního týdne jsme přešli na online výuku pro školku a předškoláky. Online výuka pro děti je velice důležité, protože zůstávají v kontaktu se svými kamarády a se svou školní komunitou a hlavně tráví svůj čas efektivně dalším vzděláváním. Děti mají režim a rodiče nemusí vymýšlet program pro děti.


Výuka online je samozřejmě více náročná na pozornost dětí, to jsme si vyzkoušeli v předchozích měsících, kdy jsme měli třídy v karanténě. Z tohoto důvodu je program, jeho téma, forma a časový rámec, co nejvíce přizpůsoben potřebám dětí.


Online výuka probíhá v českém a anglickém jazyce.


Vybíráme taková témata, která jsou pro děti atraktivní, aby vzdělávání probíhalo hravou a zábavnou formou. Naše nejstarší děti cestují do Transylvánie na pozvání samotného Drákuly, s Lichožrouty používají jako pomůcky ponožky a hmyzí říší putují s broukem Flikem.


Pedagogové mají na sobě kostýmy, aby co nejvíce přitáhli dětskou pozornost.

Vysílání se prokládá obrázky, videi a písničkami z #youtube a z jiných mediálních knihoven. Rodičům jsou také zasílány doprovodné materiály k vytištění a denní informace o průběhu denního programu.


Doba online výuky je také přizpůsobena. Předškoláci mají povinnou předškolní docházku a online výuka trvá cca 4 vyučovací hodiny. Mladší školkové děti mají řízenou činnost do oběda. Výuka je v blocích a proložena přestávkami.


Rodiče našich nejmladších jesličkových dětí dostávají denní inspiraci ve formě písniček, básniček a tvoření, které mohou přirozeně zapojit do svého dne s dětmi.


Pro online výuku využíváme #Whereby. Webovou stránku, která zprostředkovává online meetingy a nám se osvědčila nejvíce ze všech zkoušených komunikačních platforem.


Všichni se těšíme, až se budeme moc vrátit do našich školek a věnovat se osobně a naplno tomu, co milujeme, protože online je fajn, ale není to prostě ono... a to hlavně pro ty naše děti a také pro rodiče.


Všem rodičům děkujeme, protože bez Vás by to nešlo!




115 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page