top of page

👨🏻‍🎓 Přípravná třída GOLDFISH

Nadupaná přípravná třída GOLDFISH na naši Základní školu GENIUS na nové pobočce jen vzkvétá. Děti se na Olivce rychle rozvíjejí ve všech směrech a postupně nám dozrávají ve velké školáky.


Naše vize je jasná

Hlavním cílem naší přípravné třídy je, aby byl přechod budoucího prvňáčka do režimu školáka co nejplynulejší a nejpřirozenější. GENIUS #GOLDFISH je naší školou nanečisto, dokonalá kombinace školky a školy.


Vzdělávání na Olivce i mimo ni

Díky skvělému vedení dětí našimi zkušenými česko-anglickými pedagogy a celkové symbióze a “zenu”, který na Olivce panuje napříč celou školkou, se můžeme pouštět do mnoha aktivit. Není tak divu, že celý školní rok dětem obohacuje jejich vzdělávání o spoustu zážitků formou výletů, programem přímo na pobočce nebo v rámci speciálních projektových dnů. Velmi rádi propojujeme teoretické znalosti s těmi praktickými. Například během tématu "doprava” děti navštívily exkurzi Národního technického muzea a celý zážitek si obohatily o "vlastní zkušenost" jízdou MHD. Ovšem pro zpestření vzdělávání se nezaměřujeme jen na výlety a kurzy, ale také na sebevzdělávání, seberozvoj a přípravu dětí do budoucího života.


Nastavení celkového vzdělávacího systému je uzpůsobené individuálním pokrokům dětí a jejich úspěšnému a efektivnímu plnění očekávaných výstupů. Děti každý měsíc plní různé výzvy - tzv. GOLDFISH CHALLENGE, které je učí samostatnost, sebeprezentaci, empatii a mnoho dalšího. Za každou splněnou výzvu dostanou zlatou rybku.


Učíme se, jak se budeme učit

Kromě výše uvedených aktivit je standardní koncept výuky ve třídě GOLDFISH dále rozšířen. Výuka na Olivce probíhá bilingvní formou, a to jak v běžném fungování, tak i v práci s učebnicemi anglického jazyka FUN FOR STARTERS. Výuka čtení je zavedena individuálně s pomocí SLABIKÁŘŮ S KOCOUREM SAMEM (čtení s porozuměním), nechybí písanky pro rozvoj grafomotoriky i psaní číslic. Děti během roku pracují s materiály určenými pro první třídu základní školy, což pro ně bude za pár měsíců velkou výhodou. Komplexnost daným tématům dodává také například prvouka. Děti se tak v rámci přímé vzdělávací činnosti postupně učí práci s učebnicí a orientaci v ní, stejně tak jako péči o své první pomůcky. Dle individuálního vývoje se tak s dětmi postupně zaměřujeme na nácvik psaní písmem tiskacím, se zdatnějšími jedinci i s písmem psacím, počátky čtení (v českém i anglickém jazyce) či základy jednodušších matematických operací. Snažíme se u dětí rozvíjet také evoluční nastavení mysli. Děti samy hodnotí svoji práci, učí se pracovat se stresem pomocí #mindfulness a mnoho dalšího.



Děti jako skrytí umělci/kreativci

Aby vzdělání dětí bylo komplexní, je třeba "nasytit" a rozvíjet také dětskou kreativitu, cit pro kulturní a umělecké cítění. Děti měly možnost se prezentovat například v rámci týdenního projektu GALERIE MŠ nebo při reflexi zážitku z exkurze hasičské stanice ve Strašnicích, kdy libovolně zpracovávaly téma požární bezpečnosti. Zvláště povedené výtvory se budou účastnit celostátní soutěže. Studenti přípravné třídy si s pomocí tet vytvořili také svůj vlastní módní magazín a celý rok pracují na výrobě vlastního herbáře.


Benefity GOLDFISH

Hlavním benefitem třídy GOLDFISH je samozřejmě intenzivní příprava dětí na přestup do první třídy. Prostředí i režim je podobný jako na základní škole, ale s dostatečným prostorem pro spontánní hru a odpočinek. Hlavním cílem je fokus na budování předčtenářských a předmatematických kompetencí, nácvik čtení a psaní a díky těmto aktivitám také trénování soustředěnosti a koncentrace. To ale není všechno. Děti i rodiče se díky častým společným akcím více stmelí. Také mají možnost během roku navštívit naši #GENIUS Základní školu, kde se mohou setkat se svými budoucími staršími spolužáky. Výlety se netýkají jen návštěv základní školy, ale také různých exkurzí, návštěv muzeí a galerií a spoustu dalšího. Jedním z mnoha benefitů je například i částečná uniforma ve formě školních triček.


Děti ze třídy GOLDFISH plynule přecházejí do první třídy GENIUS Základní školy, která navazuje na vzdělávací program GENIUS Mind.



Spokojené dítě, spokojený rodič

Tomu, že jsou děti ve školce velmi spokojené, nasvědčuje také to, že o ní každý den referují doma. Velmi nás těší všechny zpětné vazby, které nám rodiče během celého roku posílají.


“Vnímám, že se dětem opravdu věnujete, rozvíjíte je, tvoříte jim poutavý a pestrý program. Sama na ní pozoruju, jak obrovský rozhled už má. Je mi líto každého dne, kdy Adélka do školky nemůže, protože je nemocná a vidím, o co vše přichází. Jsem ráda, že jsem si vybrala Vaši školku.” - maminka Adélky K.


“Když se zeptáme, jakou tetu má nejvíc ráda ve školce, ihned řekne “strejda Vojta” :) Ale pak doplní, že má ráda všechny tety. Jsme naprosto spokojeni se vzděláváním a prostředím školky a litujeme, že za několik měsíců nás čeká přestup do školy.” - rodiče Nare Ch.


“Velmi se nám líbí zážitky, které dětem školka dává, někdy jsem až překvapena, co všechno jde udělat ve školce, například jak se chovat k pejskovi, práce se zahradním substrátem nebo návštěva autobusové pojízdné knihovny a mnoho dalšího.” - maminka Terezky H.


Něco málo o Olivce

Děti se ve třídě GOLDFISH na naší nejnovější pobočce GENIUS Kindergarten Olivka po půl roce fungování naprosto aklimatizovaly. Pobočka dětem nabízí spoustu nových možností, ať už jsou to moderními prostory, koncepty nebo využití moderních technologií. Celá budova je součástí areálu #BB Centra a parku #Brumlovka, v přízemí se nachází kavárna pro rodiče s dětmi a překvapení pro fanoušky mašinek. Děti na Olivce také mohou využívat školkovou multifunkční zahradu, atletický okruh nebo dvě přilehlá dětská hřiště.



Velmi nás všechny těší každý krůček, který s námi děti ujdou, a už teď se nemůžeme dočkat dalších měsíců a roků, kdy budeme v GOLDFISH na Olivce vychovávat studenty plně připravené do školních lavic!


Zaujala vás GOLDFISH a chtěli byste se k nám přijít podívat? Den otevřených dveří se blíží!

Ve středu 29.03. od 15:00 proběhne na Olivce den otevřených dveří s velikonočním workshopem. Budete mít možnost si prohlédnout krásné prostory, představíme Vám také naši základní školu, uvidíte jak pracuje naše předškolní třída GOLDFISH a k tomu všemu si budete moci vytvořit velikonoční dekoraci nebo si nabarvit vajíčko.


Těšit se můžete také na naše speciální hosty Mgr. Janu Knížkovou, PhD. - an independent Usborne Partner, která Vám představí anglické vzdělávací knížky pro děti, a Mgr. Markétu Laube - zakladatelku eshopu Mamiee, který se zaměřuje na smysluplné hračky a také na pomůcky pro děti se speciálními potřebami. Knihy i hračky si na Olivce budete moci prohlédnout i zakoupit. Tak neváhejte a přijďte!



301 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page