top of page

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ na Olivce

V úterý, 23.8.2022, jsme měli možnost Vám v rámci dne otevřených dveří, představit novou pobočku našich mateřských škol, GENIUS OLIVKU. Olivka je nově postavená oválná budova v městské části Prahy 4, nacházející se poblíž parku Brumlovka. Na této naší nové pobočce budou od září 2022 působit zatím dvě třídy, konkrétně třída GOLDFISH - naše přípravná třída na základní školu a třída Green Class. Pro ty z Vás, kteří jste se nemohli zúčastnit Dne otevřených dveří, dovolte nám Vám aspoň pár řádky naši novou mateřskou školu představit. Do budovy vstupujete přízemním vchodem, jež Vás zavede do prostorné vstupní haly. Prostory školky se nacházejí v patře a Vám se tak naskýtá možnost si pro studenty dojít po schodech, či využít možnosti výtahu. Věříme, že tuto možnost volby ocení především prarodiče, či maminky s dětmi v kočárku. Dorazili jste do patra. Přímo před výtahem máte možnost vstoupit do prostoru budoucí šatny, či se dát do prava do třídy Green Class, pokud projdete šatnou rovně, dojdete do třídy GOLDFISH.

Prostory školy jsou interiérově vybaveny naším standartním, minimalistickým harmonickým způsobem. Zajímavými prvky jsou kruhové světlíky, jimiž prostupuje z venku dovnitř přirozené světlo, stejně jako velká okna, které ve třídě GOLFISH tvoří jednu ze stěn. Díky těmto prvkům získáváte pocit, že jste venku, na dosah přírodě. V neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na studenty oblíbený prvek - malé indoorové okénko, díky němuž mají studenti výhled na jedinečný model vláčku.

Venku na zahrádce na studenty čeká Kneippův chodník, pískoviště s vodou, či prostor pro hry na umělém povrchu. Během půl roku přibude ještě částečné zastřešení, aby bylo možné venkovní prostor využívat i nepříznivém počasí. Na dosah ruky jsou také dvě dětská hřiště a ve vzdálenosti necelého kilometru pak atletický stadion, jež budeme se studenty hojně využívat.


A jak probíhal samotný den otevřených dveří? Den otevřených dveří byl zahájen ve 14:00 hodiny. Od této doby až po brzké podvečerní hodiny k nám přicházeli rodiče s dětmi. Pro naše budoucí i stávající studenty si pedagogové připravili zábavná stanoviště v rámci nichž si studenti mohli vyzkoušet své dovednosti.

U tety Veroniky probíhalo tvoření houpacích lodiček, během nichž si studenti procvičili si svůj um ve stříhání, či lepení. U tety Lucky studenti zapojili své ruce ale i nohy. Čekaly zde na ně senzomotorické aktivity v podobě hmatových sáčků, či chůze po provaze. Následně se studenti mohli namalovat některý z kamínků. Třetí stanoviště bylo pod vedením tety Simči, jež na studenty čekala s demonstrační obrázky a kartičkami, díky nimž si společně procvičili vyjadřování v anglickém jazyce. Jednotlivé úkoly byly samozřejmě odstupňovány podle věku. Mladší studenti pojmenovávali jednotlivé obrázky, starší naopak kromě pojmenování měli za úkol poznat počáteční písmeno, na které dané slovo začíná a přiřadit jej ke správnému písmeni z abecedy.

Posledním stanovištěm byla Balónková víla, která měla na starosti balónkové tvoření, u něhož studenti mohli obdržet balonek ve tvaru draku, Olafa, náramku s kytičkou, či čehokoliv jiného, co si jejich dětské srdíčko žádalo.

Zatímco si studenti užívali pestrého programu, jejich rodičům se intenzivně věnoval náš tým vedoucích pracovníků, jež je seznamoval s prostory a vizí naší nové pobočky a zodpovídal jejich dotazy.

Rodičům ale i dětem se tak naskytla skvělá příležitost si prohlédnout prostory nové mateřské školy a zároveň se seznámit s budoucími průvodci na třídách. Věříme, že až příští týden, zahájíme provoz “na ostro”, bude pro Vás prostředí mateřské školy již “důvěrně známé” a zahájení nového školního roku, méně stresující.



























































Všem Vám děkujeme za přízeň a těšíme se na Vás již příští týden!

326 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page