top of page

🎈 1.9.2022 - začátek nového školního roku

Začal nám nový školní rok a my jsme ho s naším týmem odstartovali, kromě v našich školkách na Smíchově a ve Strašnicích, také v nové budově naší základní školy v Krči a na Olivce. Během prázdnin jsme budovu základní školy přizpůsobili našim požadavkům a hlavně také požadavkům státu a zkolaudovali jsme prostory na základní školu. Olivka také splnila kolaudaci. Nakonec se, i přes mnoho nových šedých vlasů našeho ředitele, obě naše nové budovy na konci prázdnin úspěšně zapsaly do Rejstříku škol a školských zařízení😁🥳.


Přes léto jsme nedávali fotky z rekonstrukce základní školy, protože jsme chtěli, aby změna byla pro studenty a rodiče překvapení. Z reakcí z prvního školního dne věříme, že se nám to povedlo🤩. Studenti na základní škole si nově mohou užívat prostorné jídelny s podiem na sezení, která bude zároveň sloužit jako multifunkční místnost a bude využívána i pro mnoho kulturních, pohybových a vzdělávacích aktivit.


Pro naši školu bylo také důležité míti dostatečný prostor venku, aby se studenti mohli protáhnou během dne, či se dokonce venku učit.

Proč se učit ve třídě, když je venku krásně že?

Zahrada ve svahu byla částečně vybagrována a odstranili jsme z ní křoviny a stínící stromy. Tím jsme získali velkou čistou plochu, kterou jsme nechali potáhnou umělým trávníkem, s kterým máme ty nejlepší zkušenosti. Nyní mají školáci dostatečný prostor jak pro pohyb, cvičení, různé sportovní aktivity, tak i na odpočinek a nebo na práci a studium na čerstvém vzduchu.


Po slavnostním přivítání a představení pedagogického týmu, se školáci vrhli do vzdělávacího procesu základního vzdělávání.



Na Olivce, jak jsme psali již dříve, proběhl Den otevřených dveří 23.8. a tak mnohé děti, které do Olivky 1.9. nastupovaly, již věděly, na co se mohou těšit. Především zde začalo vzdělávání třídy GOLDFISH, nadupané přípravné třídy pro naši základní školu.


Pro všechny naše školky a školu je pro letošní rok opět připravený skvělý a akcí nabitý program a tak děti tak i rodiče mají na co těšit. Vítáme školní rok 2022/2023!



113 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page