top of page

☀️Letní program 2023 AROUND THE WORLD - Dobrodružná cesta okolo světa

Procestovat celý svět a přitom nevystrčit paty z Prahy? V létě nás čeká s Vendelínkem a Josefínkou velké dobrodružství. Vypravíme se na cestu kolem světa! Od 10. července do 31. srpna bude v naší školce probíhat česko-anglický letní program. Každý týden se děti podívají na jiný kontinent. Program je věkově přizpůsoben a vy můžete využít buď měsíční či týdenní docházku.


Pojďte se s námi vypravit na dobrodružnou cestu kolem světa. Každý týden se vypravíme na jiný kontinent, kde se seznámíme s místními obyvateli, jejich zvyky, jazykem a kulturou. Možná ochutnáme i něco dobrého z tradičních pokrmů dané země.


Za každý kontinent děti získají nálepku do svého cestovního pasu a Josefínka s Vendelínkem nás seznámí se slavnými osobnostmi i sporty, které si samozřejmě i vyzkoušíme. Z každého kontinentu děti rodičům pošlou pohlednici s fotkou na památku. Vyfotíme se u pyramid, Eiffelovy věže, pozdravíme tučňáky i Eskymáky.



Týdenní témata:


10. - 14.7. EVROPA

Josefínka a Vendelínek nás vezmou na cestu po Evropě. Mimo jiné pojedeme po stopách Vinnetou až na Plitvická jezera, z Eiffelovy věže si prohlídneme celou Francii, nezapomene na slavné evropské galerie, které svými díly možná i překonáme. Ve Španělsku si kromě návštěvy krásné Sagrada Familia zakopeme fotbal na nejznámějších hřištích světa, ochutnáme tradiční evropská jídla. Velká Británie nám otevře díky druidským kouzelným lektvarům cestu do minulosti a seznámí nás se slunečními hodinami.

17. - 21.7. ASIE

Správný cestovatel by měl poznat kulturu, místní zvyky i přírodu. V Asii děti navštíví Velkou čínskou zeď, vydají se na túru do Himalájí, vyzkouší si výrobu jarních závitků, jedení čínskými hůlkami. Nebude chybět ani degustace čajů, poznávání vůní koření, poznávání písma, seznámení s hudebním nástrojem Erhu. Asie je velice bohatá na technologie, program tak bude protkán i využitím robotických pomůcek. Závěrem cesty po Asii bude realizace japonského hvězdného festivalu Tanabata.

24. - 28.7. AFRIKA

Na tento kontinent obklopený moři a oceány se můžeme dostat pouze lodí nebo letadlem. Zaletíme si nejprve na největší ostrov Madagaskar, kde se skamarádíme s lemury. Držte si ale čepice a batohy, lemuři dělají rádi legrácky! A co to vidíme v dálce mezi mraky? Přeci nejvyšší horu Afriky, Kilimandžáro! Uf, to je výška. Zavítáme do domorodé vesnice a povíme si o životě afrických dětí a také kmene Masajů. Abychom jim porozuměli, naučíme se pár slov ve svahilštině, nejstarším africkém jazyku. Při cestování tímto světadílem potkáme i spoustu nám známých zvířat, jako jsou sloni, žirafy, lvi, hadi, hroši či nosorožci. Bude čas i na zábavu. Vyrobíme si tradiční africké doplňky a naučíme se jeden z mnoha kmenových tanců. Hakuna Matata!

31.7. - 4.8. AUSTRÁLIE A NOVÝ ZÉLAND

Při cestování po Austrálii děti navštíví národní parky Austrálie. Seznámí se nejen s místní florou, ale především faunou (potkají klokana, tarantuli, kiwiho, vombata, tasmánského čerta, psa dinga, emu, pásovce, ptakopyska a další...), budou se potápět do hloubek moře a navštíví Velký korálový útes. Budou se učit o ekologii a dopadu lidské činnosti na živočichy v mořích. Děti si vyzkouší hod bumerangem, navštíví slavnou Operu, seznámí se s původními obyvateli Zélandu a určitě nebude chybět světoznámí tanec Haka.

7. - 11.8. SEVERNÍ AMERIKA

Severní Amerika, kontinent v němž nalezneme téměř všechny podnebné pásy. Díky tomu je příroda na tomto světadílu velice různorodá, což se odráží i v rámci národních parků. Při jeho návštěvě tohoto kontinentu se děti seznámí se zkratkami jako je NBA, NFL, vyzkouší si baseball. Nebude chybět ani návštěva Hollywoodu a seznámení se s filmovou produkcí. Media mohou být pro nás velkým zdrojem informací, a tak na jeden den navštívíme New York Times, další den pak NASA či americkou burzu. Program bude protkán kulturně- historickým kontextem (osidlování Ameriky, vznik železnice, původní obyvatelé - Indiáni). 14. - 18.8. STŘEDNÍ AMERIKA ( MEXIKO APOD.)

S Josefínkou a Vendelínkem se vydáme do Střední Ameriky, v níž objevujeme krásy fauny, flory. Seznámíme se s historii Mayů a Aztéků, jejich náboženstvím a architekturou. Mayové byli vynikající hrnčíři a tak si i my vyzkoušíme práci s hlínou. Stejně tak jako psaní hieroglyfů, či tvorbu kalendáře. Latinsko-americké tance jsou stále populární a tak nebude chybět výuka základního kroku salsy, nebo tanga. Nebude chybět ani realizace karnevalu Tlaxcaly. 21. - 25.8. JIŽNÍ AMERIKA

Hola! Olá! Za zvuku samby se protančíme Jižní Amerikou až do slavného Ria de Janeira, kde na nás bude dohlížet jeden ze sedmi divů světa - známá socha Krista Spasitele! Cesta tímto světadílem povede tajemným amazonským deštným pralesem, který společně prozkoumáme! Možná se budeme muset ukrývat před některými zvířaty, pro která je toto místo domovem. Až si dodáme sílu nasbíranými banány a sebereme plody kávy z kávovníku, tak si zahrajeme zápas s těmi nejlepšími fotbalisty světa. Společně také ochutnáme barevné a pestré místní speciality, je libo třeba tacos? A co si přivezeme jako suvenýr? Typické jihoamerické rytmické hudební nástroje.

28. - 31.8. ARKTIDA A ANTARKTIDA

Při zkoumání Arktidy a Antarktidy si děti vyrobí svou vlastní zeměkouli a ukáží si, kde leží severní a jižní pól. Díky Amundsenovi se vyfotíme s tučňáky i Eskymáky a vysvětlíme si, jak je důležité chránit mořský svět před znečišťováním. Josefínka s Vendelínkem nás zavezou do světa pokusů a vodních hrátek.


Letní program probíhá 10. července do 31.srpna denně od 7:30-17:30.

V týdnu od 3.-7. července jsou naše mateřské školy zavřené.

Pobočka Strašnice je kvůli rekonstrukci uzavřena celý měsíc červenec. Letní program v červenci pro děti ze Strašnic probíhá na pobočce Olivka na Praze 4.

​​

Počet míst je omezen.

  • Cena za týden Strašnice: 5 080 Kč (včetně stravy) - lze pouze v srpnu

  • Cena za týden Smíchov: 5 810 Kč (včetně stravy)

  • Cena za týden Olivka: 5 250 Kč (včetně stravy)

  • V platnosti je i stálé měsíční školné.

K rezervaci je nutné složit zálohu ve výši 4000 Kč.

V případě zájmu o letní docházku, prosíme, Registrujte se zde.






Anglické technické příměstské tábory


Zároveň pro budoucí školáky a školáky do deseti let nabízíme anglické technické příměstské tábory. Přihlásit se můžete zde.










V případě jakýkoliv dotazů nám napište na info@genius-school.cz a my se Vám budeme rádi věnovat.



176 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page