top of page

WORKSHOP - CESTA VODY 💦

V rámci projektu Multikulturní vzdělávání v GENIUS Mateřská škola, který je podpořen Evropskou Unií, jsme v naší školce ve Strašnicích ve spolupráci se spolkem H20spodář, uspořádali interaktivní workshop pro děti a rodiče.


Tuto akci jsme rozdělili na dvě části. První část se skládala z přípravy a seznámení dětí s obsahem celé akce, následně ze samotného workshopu s dětmi a rodiči. Celým workshopem nás provázela postava kapičky, která hledala někoho, kdo jí pomůže.


#H2Ospodář mají školení moc pěkně zpracované pomocí pohádkového příběhu: "Každý z nás má v dnešní době svá trápení, stejně tak i kapička Jarmilka. Byla tady, když na planetě Zemi vznikal život, potkala se s mamuty i faraony, hodovala na dvorech králů. Kolovala po Zemi zkrátka odjakživa a všechno bylo v pořádku, dokud se nezačaly dít nedobré věci člověk změnil krajinu, zničit koryta řek, tůňky i mokřady. Čím dál víc nutí Jarmilku pracovat a určuje jí, kudy má téct. Voda je stále špinavější a lidé s ní plýtvají, kde se dá. Proto teď hledá kapička rytíře, odvážné děti, kteří jí pomohou od jejího trápení."


Děti i rodiče byli skvěle vtaženi do děje a dozvěděli se o koloběhu vody, jak vypadá vhodné a nevhodné uspořádání krajiny, o úpravě vody, spotřebě vody v domácnostech a tipy na šetrné hospodaření s vodou. Celý program byl o aktivním zapojení všech účastníků a získáním poznatků o tom, jak významnou roli hraje voda v našich životech.


Druhá část byla věnována opakování a ukotvení znalostí, které děti získaly, pomocí projektu Koloběh vody, experimentu Jak se čistí voda a zhodnocením celého workshopu.

Atmosféra celé akce se nesla ve velmi příjemném duchu s pocitem dobře využitého času a získáním nových znalostí a tipů, jak se k tomuto přírodnímu zdroji chovat ohleduplněji😊.


80 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page