top of page
Obrázek autoraMarie Čechová

🦥 Vítejte v džungli!

GENIUS superparta ve Strašnicích se rozhodla vydat na cesty! Josefínka, Vendelínek, Kryšpín, Emička a Malý Einstein spolu se zvídavými dětmi již nenavštěvují běžnou GENIUS školku ve Strašnicích, ale VZDĚLÁVACÍ ZÁKLADNU V DŽUNGLI🦥. Každá z našich školek bude mít své vlastní téma a osobnost, což přinese mnoho zábavy nejen dětem, ale i našemu pedagogickému týmu a rodičům.



Naše pobočka ve Strašnicích odstartovala řadu změn, které přinesou vzrušující témata do všech našich školek. GENIUS superparta, která provází naše děti školním vzdělávacím programem, nyní bude působit ve vybrané destinaci a přikrášlí denní program příběhem.


Kromě zapojení tématu do vzdělávací programu se téma promítlo i v interiéru školky a venkovním značení. Stěny společných prostor jsou pokryté malbami exotických rostlin a zvířat, tak aby děti mohly každý den prožívat dobrodružství v přírodě. Laděním prochází i zahrada školky. Ta nyní nabízí více prostoru pro hraní a objevování. Nový design zahrady podporuje fyzickou aktivitu a kreativní hry. 


Díky vlastnímu tématu dostane každá z našich poboček svou jedinečnou osobnost, která se bude odrážet i ve vlastním logu a barevné škále. 


Školka ve Strašnicích je inspirativním místem, kde se děti mohou každý den cítit jako malí objevitelé. V džunglové školce je každý den plný dobrodružství.




Existuje několik klíčových důvodů, proč je z pedagogického hlediska vhodné, aby školní prostředí mělo konkrétní téma:


Stimulace představivosti a kreativity:

Tematické prostředí, jako například džungle, vesmír nebo podmořský svět, stimuluje dětskou představivost a podporuje jejich kreativitu. Děti se mohou ponořit do světa fantazie, což je motivuje k objevování a učení se novým věcem. Navíc je to zábava i pro učitele.


Interaktivní a zážitkové učení:

Tematická prostředí poskytují příležitosti k interaktivnímu a zážitkovému učení. Děti se mohou aktivně zapojit do různých aktivit a her, které jsou navrženy tak, aby odpovídaly danému tématu, což zvyšuje jejich zájem a zapojení do vzdělávacího procesu.


Lepší uchovávání informací:

Když je výuka spojena s konkrétním tématem, děti mají tendenci si informace lépe pamatovat. Konkrétní a zajímavé prostředí vytváří kontext, který dětem pomáhá spojovat nové poznatky s reálnými zkušenostmi a zážitky.


Motivace a zájem:

Tematická školní prostředí zvyšují motivaci dětí k učení. Když jsou děti nadšené z prostředí, ve kterém se učí, jsou více angažované a ochotné se zapojit do vzdělávacích aktivit. Toto nadšení může vést k lepšímu soustředění a vyšší úrovni učení.



Již brzy se pustíme do proměny dalších GENIUS poboček, které také čeká nové téma. Těšíme se na další dobrodružství a nové, kreativní prostředí, které přineseme našim malým objevitelům!



77 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

留言


GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page