top of page

🌱EXKURZE do Stanice přírodovědců

Děti z předškolní třídy GENIUS Smíchov a první třídy základní školy dnes vyrazily na komentovanou prohlídku Stanice přírodovědců. Cílem bylo seznámit děti se zvířaty chovanými na Stanici přírodovědců. Průvodce měl připravený zajímavý výklad a děti se dozvěděly mnoho nového o nejrůznějších zvířatech a rostlinách. Navíc dostaly velkou pochvalu od pana průvodce za to, že byly zvídavé a spořádané.


Během návštěvy se děti seznámily s chovy v tropickém teráriu, kde viděly krokodýla nilského, krajty, anakondu, hroznýše, kajmanky, varany a leguány. Okoukly i expozici známých i méně známých druhů akvarijních ryb.


Průvodce jim představil i venkovní výběhy a klubovnu s drobnými savci. Nechyběli tu klokani, koza, poníci, prasátka a voliéra s hooodně hlasitými papoušky. Moc se líbili i obyvatelé venkovní klubovny - králíci, morčata, křečci, pískomilové, činčily, psouni, burunduci, tamaríni, křepelky, papoušci, zebřičky a další.


Součástí exkurze byla naučná stezka lemovaná tabulemi, které byly věnované environmentální výchově a vzdělávání a také botanická zahrada s alpínskou a bylinkovou částí.


Děti se vyřádily na dětském hřišti s houpačkami a prolézačkami. Svačinku si vychutnaly v krásném altánku.


Stanice přírodovědců je ze školky na Smíchově v dochozí vzdálenosti, tak si děti cestou procvičily i bezpečnost a pohyb v silničním provozu.





48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page