top of page
Obrázek autoraPavlína Zuzová

Již tento týden nám začínají Prémiové kluby

Nový školní rok začal a s ním i mnoho doprovodných prémiových klubů. Tento týden děti začínají chodit na tenis, od příštího týdne začíná oblíbený keramický klub. V následujících týdne pak i plavání, fotbal, gymnastika a tanečky.


Tenisový klub (Smíchov) bude probíhat na tenisových kurtech #Cibulka v samém srdci Prahy. Děti se zde učí základní držení a údery. Hraje se speciálními měkkými míči s nižším odskokem, které jsou vyvinuty tak, aby nebyly tolik zatěžovány klouby dětí.

Keramický klub nám opět vede úžasná paní lektorka Dagmar Kmínková. Keramiku ocení všechny kreativní děti, které mají chuť a odvahu vymodelovat dílko podle vlastních představ a dát prostor své fantazii. Děti si osahávají nový materiál a setkávají se s různými druhy keramické hlíny. Mohou experimentovat s hlínou, poznávat její vlastnosti a při tvoření zároveň odpočívají. Keramika je vhodná pro holčičky stejně jako pro chlapečky. Z vlastních zkušeností víme, že i kluci se v keramice velmi dobře realizují.

V Klubu #plavání mají děti možnost naučit se nebo zdokonalit všechny plavecké styly, potápění, ale i zábavnou formou rozvíjet orientační, vytrvalostní i regenerační schopnosti, větší děti plavou také s ploutvemi a šnorchlem. Zároveň je výuka doplněna o zásady bezpečného pobytu ve vodním prostředí. Plavání je opět zajištěno ve vyhřívaných bazénech vhodných pro plavání dětí.


Sparťanská fotbalová školička, náš Fotbalový klub, je trénink je vedený kvalifikovanými trenéry AC Sparta Praha. Cílem tréninku je zaměření se na všeobecnou sportovní dovednost dětí.  Do tréninku jsou zařazena motorická cvičení, která pomáhají rozvíjet všeobecné pohybové návyky, dovednosti a celkovou obratnost (opičí dráhy, úpolová cvičení, základní gymnastická a atletická cvičení aj.).  V tréninku se můžete setkat i se zařazením kompenzačního cvičení, tyto cviky působí k prevenci poruch hybného systému.  Dětem se postupně zvyšuje obratnost a flexibilita celého těla, schopnost koordinace a rychlost reakce.


Klub gymnastiky a tance (Smíchov) kombinuje různé taneční styly a zahrnuje především klasický tanec s prvky baletu či výrazový tanec, kde se děti naučí skrz pohyb vyjádřit své pocity, myšlenky a příběh. Vše je doplněno o gymnastiku. Děti se naučí nejrůznější základní gymnastická cvičení, sestavy a choreografie. Budou cvičit se švihadly, míčem, obručí a stuhami. Rozvinou své pohybové dovednosti, zlepší si fyzickou kondici a pružnost těla. Naučí se správnému držení těla, koordinaci a obratnosti. Získají výbornou pohybovou průpravu, kterou využijí v budoucnu v jakémkoliv sportu.


Taneční klub #InDance (Strašnice) vychází ze základní metodiky jazzového tance, zaměřené především na rozvoj pohybové koordinace a rytmického cítění. K tréningu lektoři využívají spojení hry, tance a dětských písniček (muzikály, hrané i kreslené pohádky,...). Součástí lekce je preventivní cvičení podporující správné držení těla. Děti jsou vedené k základní pohybové koordinaci (pravá, levá ruka apod.).

Náš oblíbený Klub #bruslení bohužel tento rok otevírat nebudeme, protože náš zimní stadion má kvůli zdravotní situaci má omezenou nabídku svých služeb. Tak snad příště:-).



Zdroje textů:

114 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page