top of page

🍂 Podzimní teambuilding na Kubasově chalupě

Aktualizováno: 24. 10. 2022

Každoročně pro naše studenty připravujeme podzimní a jarní teambuildingové pobyty, během nichž studenti prohlubují svá přátelství, učí se samostatnosti a zažívají mnohá dobrodružství. Stejně jako letos na jaře, i nyní na podzim jsme se společně s našimi studenty vydali na Kubasovu chalupu zkoumat okolní krásy podhůří Orlických hor.


Kubasova chalupa je původně rodový statek s vnitřním dvorem, jehož historie sahá do roku 1745. V letech 1997 - 2014 byl postupně s láskou a respektem vůči předkům zrekonstruovaný a nyní nabízí rozsáhlé, příjemné a hlavně multifunkční prostředí pro workshopy a teambuildingy jako je ten náš. Navíc tam dobře vaří😊.


Nejdůležitějším benefitem školy v přírodě je celodenní pobyt na čerstvém vzduchu, kdy dochází k přenesení standardních vzdělávacích aktivit zevnitř ven. Celý týden naše studenty z mateřských škol provázeli elfové, kteří pro ně chystali různé úkoly. V pondělí společně pro elfy postavili domečky. V úterý si naši studenti procvičili své znalosti z environmentální výchovy. Učili se chování v lese, pozorovali broučky, poznávali houby a rostliny. Odpoledne se pak neslo v kreativním duchu, kdy studenti pomáhali elfům vyrobit nové kouzelné hůlky (speciální přísadou těchto hůlek bylo svítící lepidlo). Středa byla ve znamení výletu, během něhož studenti potkali domácí zvířata. Velkým hitem pak byl traktor, který obhospodařoval místní pole. Nechybělo třídění lesních plodů či skládání písničky. Navečer pak na studenty čekalo oblíbené opékání buřtů. Předposlední den se nesl ve sportovním duchu, studenti si společně zahráli pohybové hry, následně si vytvořili koruny z přírodnin, díky nimž se všichni společně stali králi a královnami elfí říše a byl jim tak odkryt poklad, jež pro ně elfové nachystali.


Naši studenti ze základní školy měli program od svých mladších kolegů trochu odlišný. Dopoledne měla vzdělávací podobu, avšak ani tak nebyl opomenut pobyt na zdravém čerstvém vzduchu. Společně prozkoumali blízké okolí lesa a plnili úkoly, které prověřovaly nejen jejich vědomosti a dovednosti, ale také sportovního ducha. Vrcholem týdne byla návštěva nedalekého Ekocentra Paleta v Oucmanicích, kde se seznámili s funkcí kořenové čistírny vod, s filtračními válci, pochovali si králíky a prostudovali drobný hmyz žijící v místním rybníku.


Školy či školky v přírodě jsou v mnoha případech prvním místem, kdy jsou děti poprvé přes noc bez rodičů a zároveň i místem uvědomění si, že “jsem schopen se sám o sebe postarat”, a to je důležité. Všichni studenti si vedli výborně a my se již nyní těšíme opět na další jarní pobyt!


PS: Nevěřili byste, jak se i z “nejedlíků” stanou jedlíci, zkrátka na čerstvém vzduchu vše chutná 100x lépe:).


124 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page