top of page

🏊🏻‍♀️ Proč chodíme s dětmi plavat?

Každý týden chodí naše děti z GENIUS Smíchov a ze základní školy plavat pod vedením odborníků do vyhřívaného bazénu. Plavání je pro děti ze základní školy povinné.


Pohybové aktivity jsou v našich školách nesmírně důležité, protože si uvědomujeme zásadní vliv, který mají na fyzickou, ale i psychickou kondici všech lidí. Se sportem, a vůbec s pohybem dětí, se zejména v dnešní době, kdy děti tráví mnoho času v sedě, musí začít co nejdříve. Děti vedené k pohybu jsou prokazatelně obratnější a rychle si osvojují dovednosti. Po sportovní aktivitě lépe spí a jedí a budují si zdravé životní návyky.


A víte, co se říká:

Co se v mládí naučíš, ke stáru jako když najdeš.

Na našich školách nabízíme pravidelné plavání a to ve spolupráci se skvělou sportovní školou Happy Swim. Stejně jako my i tato škola si uvědomuje, že každý jsme jiný a své vzdělávací metody staví na individuálním přístupu ke každému svému svěřenci. Pro naši dlouholetou spolupráci byl rozhodující i bezkonkurenční odborný a profesionální přístup, který škola ve svých kurzech zajišťuje a také to, jak efektivně pracují s motivací. Navíc součástí lekcí je i začleňování vizuálních materiálů a her, které dětem veselou a nevtíravou formou připomínají, na co důležitého se zrovna mají soustředit.


Začít s plaváním dětí v co nejranějším věku je stejně tak důležité, jako s jinými aktivitami. Možná ještě důležitější, protože umět plavat je ve vzácných případech i otázka přežití.


Děti si při plavání užijí spoustu legrace a také si budují kladný vztah k vodě, trénují disciplínu a vytrvalost. Jsou otužilejší a zdravější. Plavání příznivě ovlivňuje cévní a střevní systém a preventivně působí proti zácpě. Ale co je velice důležité, během plavání se odstraňuje špatné držení těla.


Děkujeme #HappySwim za spolupráci!







143 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page