top of page

🦉🤓 Noc s Harry Potterem

Studentům první třídy přišel dopis od Harryho Pottera, který je pozval na dobrodružný výlet do jeho školy v Bradavicích. Naši studenti, kteří se tak rádi učí novým věcem, byli celí nedočkaví. Po vyučování nastoupili do spěšného vlaku směr Bradavice a pak začala pravá kouzelnická zábava. Kouzelnický program byl zakončen přespáním ve škole a ráno studenty přivítaly kouzelnické lívance.


Prvním krokem, který museli studenti zdolat, bylo rozluštění šifry, aby tak mohli přijít na to, kde se nachází nástupiště 9 a 3/4. Následně museli projít zdí, aby se dostali do Spěšného vlaku.

Ve vlaku studenty ohromily cukrovinky s obrázkami známých kouzelníků a jejich úkolem bylo je poznat. Další zastávkou byla Banka Gringottových, ve které si naštěstí mohli studenti vypůjčit zlato, aby si užili nákupy v Příčné ulici. Zde si vybrali tu správnou kouzelnickou hůlku, a nebo si hůlka vybrala svého kouzelníka?...

V Příčné ulici bylo třeba využít matematických schopností, protože na vše potřebovali mít dostatek zlaťáků💰.


Konečně v Bradavicích! Studenti byli uvedeni do Velké síně, kde se nad společným hodovním stolem vznášely svíce. Studenti napjatě čekali do jaké koleje je pošle Moudrý klobouk. Pro každého to byl velice výjimečný moment. Po rozřazení na koleje, čekala naše studenty první studijní hodina a tou nebyla žádná jiná, nežli hodina obrany proti černé magii! Následovala hodina lektvarů, kde si museli sami nasbírat potřebné ingredience a pak připravit lektvar podle receptu.

Odvahu projevili v Zapovězeném lese, kde museli použít kouzlo na obranu před hrůzostrašným Aragogem🕷. Naši studenti mají skvělé základy v týmové práci a tak nad hrůzu nahánějícím pavoukem bez problémů uspěli.


Jejich odolnost prověřilo i sázení Mandragor, při kterém si museli dát velký pozor. Nakonec to bylo nic, ve srovnání se zápasem s Baziliškem, který se zničehonic zjevil ve sklepení školy. I tento zápas zkušeně vyhráli. Vždyť jsou také mezi našimi studenty zápasníci Jiu-Jitsu😁. Nakonec slavnostně zničili viteál, do kterého dal Lord Voldemort část své duše.

Po všem tom dobrodružství na studenty čekalo hodování a zasloužený film ve Velké síni a první společné spaní v kouzelné škole 🌚✨.


Tento krásný kouzelný projekt připravila úžasná paní učitelka Dominika naší první třídy a my jí za to moc děkujeme, protože to bylo BOŽÍ!




154 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page