top of page

🚒Návštěva hasičské stanice

V posledním školním dni vyrazily děti z GENIUS Strašnice přes ulici na návštěvu k hasičům. Tato oblíbená akce se u nás koná pravidelně a má vždy ohromný ohlas, především kvůli skvělému přístupu a programu, který nám hasiči připravují.


Děti se dozvěděly mnoho o hasičské profesi. Mohly si prohlédnou a prolézt hasičské vozy a jejich vybavení a vyzkoušet si helmy. Obrovské nadšení vzbudilo, když si na hasiče mohly samy i zahrát vyzkoušením hasící hadice.


Seznamování se se složkami Integrovaného záchranného systému, jako jsou právě hasiči nebo policie, je součástí vzdělávacího programu. Děti si rozvíjejí sociálně-kulturní dovednosti. Utvářejí si své dětské představy o společenských normách a pravidlech a především si vytvářejí pozitivní vztah k autoritám. Rozvíjí si sociální a personální kompetence a dále také kompetence činnostní a občanské.



Děkujeme strašnickému hasičskému záchrannému sboru za úžasný a přátelský přístup k našim dětem a pedagogům. Máte mezi našimi dětmi řadu fanoušků a jste pro ně hrdinové🥰.


53 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page