top of page

🎿 Lyžařský výcvik na základní škole

V minulém týdnu proběhl na naší základní škole lyžařský kurz, kterého se zúčastnili žáci z celé základní školy. Kurz proběhl v Areálu Monínec, kam žáci každý den společně dojížděli autobusem. 


První den se žáci rozdělili do skupin podle výkonnosti, učili se základy a zvykali si na lyže, pokud na nich delší dobu nestáli. Další dny začátečníci pilovali techniku s pomocí instruktorů na menších sjezdovkách s pomou a zkušenejší lyžaři se vydali na větší svah s kotvou. Naši učitelé s nadšením pozorovali, jak se žáci během kurzu zlepšovali a děti, které se na začátku bály na lyže postavit, se osmělily a na konci kurzu s radostí sjížděly sjezdovku. 



Na lyžařských kurzech se děti učí primárně lyžovat, ale pořádání těchto aktivit v rámci školy má pro žáky mnoho dalších benefitů: 


Sportovní výchova

Lyžování je sport, který podporuje fyzickou aktivitu a zdravý životní styl. Lyžařské výcviky umožňují žákům zapojit se do tohoto sportu, rozvíjet své dovednosti a kondici od začátečníků až k pokročilým. Pohyb na čerstvém vzduchu a posilování různých svalových skupin přispívá k celkovému fyzickému rozvoji, zlepšuje vytrvalost a koordinaci. 


Sociální interakce

Lyžařské výcviky jsou často organizovány ve skupinách, což poskytuje žákům příležitost k sociální interakci mimo školní prostředí. Umožňuje rozvoj společenských dovedností, jako je spolupráce, komunikace, týmová práce a také pomáhá dětem budovat nová přátelství. 


Edukativní přínos

Lyžařské výcviky mohou také poskytnout studentům vzdělání týkající se přírody, sněhu a bezpečnosti v horách. Čas strávený venku v přírodě může pomoci k lepšímu porozumění a respektu k přírodě. 


Seberozvoj

Vědomí toho, že děti zvládají něco náročného, získávají nové dovednosti a zdokonalují se v lyžování, může posílit jejich sebevědomí a odhodlání. Díky zdolávání nových výzev, získávají pocit úspěchu, sebejistoty a budují si tím sebekázeň. K seberozvoji pomáhá nejen zvyšování dovedností a výkonu, lyžování dětem umožňuje strávit čas venku v přírodě, což je důležité pro jejich celkový duševní a emocionální rozvoj. 


Odpočinek a zábava

Lyžování je zábavná aktivita, která dětem přináší radost a potěšení. Lyžařský kurz dětem umožňuje odpočinout si od školního prostředí a každodenní rutiny. Poskytuje jim možnost relaxovat a bavit se pobyt venku podpoří zájem o venkovní aktivity. Zážitky spojené s lyžováním mohou vytvořit vzpomínky na celý život. 



Závěrem můžeme říci, že lyžařské kurzy na základní škole mají mnoho pozitivních vlivů na fyzické, mentální a sociální zdraví dětí. Toho si je také vědoma firma ZŠ PRO DĚTI, které patří velký dík za zprostředkování a organizaci našeho lyžařského kurzu ve spolupráci s vedením základní školy. 

100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page