top of page

🌳 Jarní teambuilding v Krakonošově revíru

První květnový týden se starší děti z mateřských škol vypravily na jarní teambuilding do nedalekých Krkonoš. Pro naše dobrodružství jsme si tentokrát vybrali Kolínskou boudou kousek nad Pecí pod Sněžkou. Po celou dobu na nás dohlížel vládce tamních hor Krakonoš, který nás na závěr pobytu obdaroval pokladem za dobré chování v jeho revíru.


Kolínská bouda má již skoro 100 letou tradici a nachází se na samém hřebeni pohoří. Počátkem boudy se rozumí její odkoupení od původního majitele Odborem kolínským v rámci Klubu čsl. turistů. Jak název odboru napovídá, tím získala bouda své jméno a také se postupně stala hojně vyhledávanou turistickou destinací. Ač prošla v průběhu let poměrně rozsáhlými úpravami, při rekonstrukci byl brán ohled na zachování původních architektonických prvků až do dnešní doby.


Po příjezdu a prvním vydatném obědě jsme začali prozkoumávat okolí boudy, které nás nadchlo nejen přilehlým hřištěm a lesem, ale hlavně malým výběhem pro kozy a ovce, který je přímo součástí areálu. Dopolední program následujících dvou dnů se skládal z poznávacích a tvořivých aktivit v okolí boudy. Odpoledne jsme se vždy vydali na delší výlet po zdejších turistických cestách. Ve středu to bylo na rozhlednu Černá hora, ze které jsme měli krásný výhled přímo na Sněžku a také jsme se dozvěděli pohádku o Trautenberkovi. Ve čtvrtek jsme se vypravili na výlet k vodopádům a ani prudké stoupání, které jsme museli při návratu zdolat, nám z nadšení ze zdejší přírody ani trochu neubralo. Komu ještě zbyly síly i po večeři, a to že skoro všem, zakončil oba velké výlety dováděním ve vyhřívaném bazénu, který byl součástí našeho ubytování a byla by velká škoda ho nevyužít. Každý večer nám byla Krakonošem doručena pošta od Vás rodičů s krásnými vzkazy na dobrou noc. Ještě před odjezdem a posledních výměnách nechtěné uzmutých kousků oblečení mezi spolubydlícími, jsme objevili velmi vzácný strom "medailovník" a poklad od Krakonoše za dobré chování, který jsme si mohli odvézt domů.



Cílem těchto pobytů na čerstvém vzduchu v přírodě mimo jiné je, aby se děti učily samostatnosti a obohatily se o nové zážitky, které jsou v takovém prostředí mnohem intenzivnější. A to se nám zaručeně povedlo.


Nemalou zásluhu na velmi vydařené akci mělo i krásné prostředí, ochotný personál a výborná kuchyně Kolínské boudy. Určitě jsme zde nebyli naposled a již teď se těšíme na příští návštěvu.

91 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page