top of page

🎿 Lyžařský výcvik

V minulém týdnu se naše děti z mateřských škol a ze základní školy zúčastnily výjezdového lyžařského výcviku ve Ski areálu Chotouň. Výcvik vedli zkušení instruktoři ze sportovního klubu Hravé sporty, který organizuje sportovní akce pro děti, a to už sedm let. A jelikož děti ze škol GENIUS nesmí u žádné takové příležitosti o rozšíření obzorů chybět, vyjeli jsme🤩.


Plán lyžařského kurzu vychází z jejich osvědčeného modelu 5-denního výjezdového lyžařského kurzu pro děti od 4 let, který jim v minulých sezónách přinesl velký úspěch a především spoustu spokojených malých lyžařů.


Po celý týden byly děti po brzkém obědě převáženy autobusem na sjezdovky a následoval odpolední program. Podle svých schopností byly rozděleny do družstev a všichni pilně trénovaly. Celý výcvik byl završen závody a slavnostním předáváním medailí.

Nejúžasnější bylo pozorovat, jak dětem s každým sjetým kopcem a vykrouženým obloučkem roste sebevědomí a o tom přesně takové aktivity jsou.

Lyžařský výcvik proběhl ve Ski areálu Chotouň. Lyžařské středisko se nachází v těsné blízkosti Jílového u Prahy. Areál má zasněžovací systém a díky tomu jsme mohli lyžovat, i když všude kolem nás bylo hnědo. K dispozici jsou 2 vleky - “Poma” a pojízdný koberec. Vleky mají plynulou regulaci rychlosti, což umožňuje pohodlný nástup i nejmenším lyžařům, což jsme uvítali😊. Pro převlékání, přezutí a odpočinek byly nachystány i kryté vyhřívané prostory.


Celý lyžařský výcvik měl veliký úspěch a to především i u týmu, který zapracoval na své kondici při chytání nebojácných sjezdařů, kterým přišlo plužení naprosto zbytečné a z kopce jeli šusem. Navíc, objednané sluníčko😁 nás provázelo téměř každý den. Naši malí lyžaři si položili základy skvělého zimního sportu a navíc získali spoustu nových zážitků.


Děkujeme Hravé sporty za tuto skvělou akci a vůbec za podporu sportu u dětí a těšíme se na další spolupráci!





120 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page