top of page

👩‍🎓👨‍🎓 DEN PRVŇÁČKEM

Včera si mohly děti z předškolních tříd vyzkoušet, jaké je to být prvňáčkem na naší základní škole. Starší studenti si pro budoucí prvňáčky připravili program v českém a v anglickém jazyce a byli velice oddaní tomu, aby se předvedli v tom nejlepším světle. Seznámily se s paní učitelkou Dominikou, Mr. Davidem. Při programu byla i paní ředitelka, která následně měla i schůzky s rodiči. Ve třídě panovala skvělá přátelská atmosféra, ostatně stejná jako v kterýkoliv jiný den😊.


Pro děti byla připravena různá stanoviště, která si obsluhovali sami současní prvňáci. Fungovali tak na pozicích průvodců. Předškoláci se dozvěděli jaká jsou pravidla ve třídě základní školy, vyplnili si připravené pracovní listy, zkoušeli číst, pracovali na tabletu, s montessori pomůckami i s interaktivní tabulí. Také jim byly prezentovány projekty, na kterých studenti pracují.


Po stanovištích a společné svačině se z předškoláků stali diváci. Prvňáci pro ně měli připravenou divadelní scénku v anglickém jazyce a básničku.


Všichni se pak společně přesunuli do tělocvičny, aby se protáhli, protože pohyb je nepostradatelnou součástí denního programu našich studentů.


Po společném zdravém obědě si odpočinuli u anglického čtení a pak spolu pracovali na společném projektu, kdy se učí týmové práci.


Na závěr si děti odnesly tašku s pracovními listy GENIUS a s malými dárky.

„DEN PRVŇÁČKEM“ je součástí přijímacího řízení a je určen nejen pro předškoláky, ale i pro zájemce do nultého ročníku, který bude od září otevřen. Tento “Den prvňáčkem” byl prvním termínem a již příští úterý 8.2. a následně pak i ve čtvrtek 17.2. jsou další termíny, kam se můžete přihlásit a započít tak přijímací řízení do naší kvetoucí základní školy.




101 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page