top of page

🏊🏻‍♀️ Výjezdový kurz plavání

V minulém týdnu naše děti ze základní školy a starší děti z mateřských škol absolvovaly pětidenní výjezdový kurz plavání. Plavecký výcvik se uskutečnil pod vedením zkušených lektorů z www.zsprodeti.cz ve vyhřívaném bazénu Sportovního centra v Brandýse nad Labem.


Děti měly v denním programu dva devadesáti minutové bloky plaveckých lekcí a doplňkový pohybový blok, při kterém rozvíjely plavecké dovednosti v rámci “suché přípravy” a základy první pomoci. Stravování měly zajištěno po celý den přímo ve Sportovním centru.


Žáci základní školy výjezdovým kurzem splnili celou polovinu povinné plavecké výuky v souladu s 4 odst. zákona č. 561/2004 Sb. Školského zákona, která ji řadí mezi povinné výukové postupy.


Začít s plaváním dětí v co nejranějším věku je stejně tak důležité, jako s jinými aktivitami. Možná ještě důležitější, protože umět plavat je ve vzácných případech i otázka přežití. Děti si při plavání užijí spoustu legrace a také si budují kladný vztah k vodě, trénují disciplínu a vytrvalost. Jsou otužilejší a zdravější. Plavání příznivě ovlivňuje cévní a střevní systém a preventivně působí proti zácpě. Ale co je velice důležité, během plavání se odstraňuje špatné držení těla.


Společnost ZŠproDĚTI pořádá sportovní a vzdělávací akce pro ZŠ i pro veřejnost. Jejich mottem je bavit, vzdělávat a rozvíjet. S trenéry jsme byli velice spokojeni pro jejich nadšení a přátelský respektující přístup k dětem. Výjezdový kurz si děti moc užily a po náročných trénincích spaly jako špalci.


Děkujeme ZŠproDĚTI za spolupráci!



92 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page