top of page

Jak naše školka funguje v době Covidové

Uzavření jedné naší školky, hromadné testování na Covid ve školce, první online výuka - to vše jsme zažili v posledních sedmi dnech.


Naše pobočka ve Strašnicích je od minulého týdne uzavřena kvůli pozitivnímu výsledku testu u jednoho člena našeho týmu. Protože se jednalo o výskyt bez příznaků, byli jsme překvapeni, ale i připraveni. Již delší dobu jsme realizovali zvýšená hygienická opatření, povinnost roušek a zároveň oddělení jednotlivých tříd i poboček naší školky tak, aby nedocházelo k rizikovým kontaktům.

Náš ředitel ihned situaci řešil s Hygienickou stanicí Hl.m.Prahy, kde jsme získali kontakt na ochotnou paní hygieničku, která nám se situací pomohla. Nutno podotknout, že nás nikdo nekontaktoval a první den jsme strávili dovoláváním se pozornosti. Zároveň v předchozích dnech došlo i ke změně v pravidlech, kdy bylo nařízeno povinné testování i dětem, které do té doby mohly zůstat bez testu doma 14 dní v náhradní karanténě.

Zajištění vlastního testování

Abychom zajistili co největší možné pohodlí našim rodičům a dětem v takové to situaci ( a zároveň chránili jejich zdraví tak, aby nemuseli stát ve frontách na hromadné odběry s velkým počtem nakažených lidí), zajistili jsme testování od Nemocnice Na Bulovce a to přímo v prostorách školky. Testování proběhlo naprosto hladce a v dobré náladě v úterý. Zúčastnili se rodiče i děti. Následující den jsme se dozvěděli, že všichni testovaní byly negativní, což nás nesmírně potěšilo. Každopádně, školka musí i přes negativní výsledek zůstat uzavřena do konce týdne. Prostory v této době prochází desinfekcí.


Online výuka

Ihned poté, co jsme se dozvěděli o uzavírce, jsme začali realizovat naši předpřipravenou online výuku. Což pro nás a naše děti byla novinka. Naše úžasné pedagožky se situace zhostily statečně a od pondělí vedly přizpůsobený program online. Cílem online výuky je především zajistit to, aby děti zcela nevypadly z rytmu vzdělávání. Dětem jsme připravili pracovní listy a balíčky s pomůckami, které jsme předali rodičům. Online výuka samozřejmě vyžaduje soustředění a není vhodná pro úplně malé děti například z jesliček, které u takového programu nevydrží. Pro nejmenší děti jsme připravili videa s návody na různé aktivity - výrobu České vlajky, dlabání dýně a podobně.


Rádi bychom touto cestou poděkovali celému našemu týmu, který stojí za naší školkou i v této složité situaci a chtěl být aktivní a dál pokračovat v tom, co ho baví a naplňuje, což je vzdělávání dětí. A samozřejmě musíme poděkovat rodičům našich dětí, za úžasnou podporu v této době. Vše, co děláme, děláme pro vaše děti.

154 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page