top of page

👩‍⚕️ Rodiče prezentovali dětem svá povolání

V únoru naše mateřská školka ve Strašnicích přívítala několik rodičů, kteří představili svá povolání dětem. Tato interakce nejenom přinesla nové poznatky, ale také mohla naše předškoláky inspirovat k přemýšlení o jejich budoucí kariéře. Kdo ví, možná některé z našich malých školáčků již teď tuší, čím by chtěli být, až vyrostou. 


Rodiče, kteří se do naší akce zapojili, ukázali dětem, že svět zaměstnání je plný možností a že každá profese má svůj význam. Pro naše děti to byla nejen zábavná, ale i poučná zkušenost.


Ve školce se neobjevila jen jedna paní zubařka, ale školku navštívily rovnou dvě! Maminka Emičky dětem názorně ukázala, jak probíhá návštěva u zubaře, dozvěděly se spoustu  informací o tom, jak se tvoří kazy a jak jim předcházet. Maminka Elišky dětem ukázala, jak se zoubky správně čistí a všichni také ví, kdy je dobré vyměnit starý kartáček za nový. Vojtíškův tatínek zaujal převážně chlapce. Ukázal jim, co je potřeba k tomu, aby auta fungovala. Také dětem pověděl o elektřině a solární energii. 


Dalším zajímavým hostem byl tatínek od Nelinky a Štěpánka, který je voják a specializuje se na bezpečnost na internetu. Ten si připravil hru, při které si děti posílaly obálky se zprávami. Díky této zkušenosti všichni už ví, co se může stát při posílání zpráv na internetu. 

Vincíkův tatínek působí v oboru dopravy. Pro děti si připravil prezentaci, která děti poučila o tom, jaké dopravní prostředky se dají využít pro převoz předmětů na výstavu nebo stíhaček.

Vybarvování pohádkových zámků a staveb z Paw Patrol si pro děti připravila maminka Tedíka, aby jim mohla ukázat jaké je to být architektem. Tento kreativní způsob výkladu se všem velice líbil. 



Tato akce měla z pedagogického hlediska mnoho přínosů. Zde jsou některé z těch hlavních:


Rozšíření obzorů: Setkání s různými profesemi pomohlo dětem pochopit, že svět zaměstnání není omezen jen na několik málo oblastí. Získaly představu o rozmanitosti povolání a možnostech, které je čekají v budoucnosti.


Praktické zkušenosti: Mnoho dětí mělo možnost vyzkoušet si některé činnosti spojené s jednotlivými profesemi. Například si mohly vyzkoušet, jak se pracuje s modely zubů. Tato praktická zkušenost může být velmi cenná pro jejich budoucí vzdělávání.


Rozvoj komunikačních dovedností: Děti měly možnost klást otázky rodičům a jejich kolegům a komunikovat s nimi. Tím se rozvíjely jejich komunikační dovednosti a schopnost vyjádřit své myšlenky a zájmy.


Zlepšení porozumění světu práce: Setkání pomohlo dětem lépe porozumět tomu, co dospělí dělají během své pracovní doby a jaký má jejich práce význam. To může vést k lepšímu pochopení důležitosti práce a odpovědnosti.


Organizace podobných akcí ve školkách je důležitá pro rozvoj dětí a jejich budoucí úspěch. Díky nim mají děti možnost poznat různé profese a získat inspiraci pro svou vlastní budoucnost. Všem obětavým rodičům za účast ve školce velice děkujeme a budeme se opět těšit na společnou akci! 



173 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page