top of page
Obrázek autoraMarie Čechová

🎉Oslavy konce školního roku

Aktualizováno: 27. 6.

Na školách GENIUS proběhlo slavnostní rozloučení se školním rokem, které bylo plné vodních radovánek a výzev, které prověřily vědomosti a logické myšlení. Tento výjimečný den byl plný emocí, kdy studenti, učitelé a rodiče společně oslavili další úspěšně dokončený rok plný nezapomenutelných zážitků. Podívejte se s námi na to, jak probíhal tento významný den na školách GENIUS.


Vodní hrátky v mateřských školách

Ve školkách proběhlo slavnostní rozloučení s předškoláky, kteří obdržely od svých pedagogů absolventské diplomy, což byla pro všechny zúčastněné velmi dojemná chvíle. Třídy si připravily krátké vystoupení pro rodiče, které pečlivě nazkoušely se svými pedagogy. Po oficiální části, přišla na řadu zábava a to v podobě různých stanovišť, které si všechny děti s nadšením vyzkoušely. Střílelo se na cíl vodní pistolí aneb osvěžovaly se rybičky, na terč se také házely vodní bomby, trefovala se vodní piňata, střílelo se prakem, procházela se vodní překážková dráha. Spoustu legrace si děti užily při předávání míčku z vody do suché nádoby za pomocí nohou nebo také při lovení mušliček hůlkami. Nechyběla ani trocha kreativity. Děti se ponořily do dotváření vodního světa z modelíny, malovaly společný obraz. Dalšími zajímavými aktivitami byly experimenty s mlékem a inkoustem a vytváření duhy. Což byla nejen zábava, ale i poučné experimentování.


GENIOVKA, tradiční olympiáda na ZŠ

Jak je již na základní škole zvykem, rozloučila se školním rokem uspořádáním GENIOVKY - tradiční tematické olympiády. Letošním tématem byla LOGIKA, VĚDOMOSTI a NAUKA. Žáci společně se svými rodiči si tak mohli vyzkoušet své schopnosti a spolupráci. A jaká stanoviště na týmy čekala?


Potrápit mozkové závity na začátku prázdnin není vždy jednoduché, ale naši studenti to zvládli a hravě rozlouskli hádanky, které na ně čekaly na stanovišti Brain Teaser. Hlavičky zapojili i na stanovišti Kim’s game, kde měli za úkol zapamatovat si, co nejvíce věcí, které se na krátký čas odkryly. Dotkli se přírody a zjišťovali podle hmatu zda se jedná o kaštan či ořech. Svojí kreativní stránku mohli předvést na stanovišti Artistic Fish, kde si ozdobili vlastní kolíček a ozdobili s ním GENIUS rybku. Také v Poet’s corner nechali svou fantazii plynou, když museli vymyslet rýmy a zakomponovat tam slovíčka, která si vytáhli. A co takhle pomoct chobotnici? Kooperativní stanoviště Octopus Coop, kde pomocí čtyř provázků, bylo za cíl projet dráhu.  




Oslavy konce školního roku mají několik významných přínosů:


Posílení komunitního ducha: Společné oslavy přispívají k vytváření a posilování komunitního ducha. Studenti, učitelé a rodiče mají příležitost se setkat v neformálním prostředí, což zlepšuje vztahy a komunikaci mezi všemi zúčastněnými stranami.


Podpora pozitivního vztahu ke škole: Zábavné a slavnostní aktivity spojené s oslavou konce školního roku pomáhají vytvářet pozitivní vzpomínky spojené se školou. To může zvýšit studentovu motivaci a zájem o školní docházku v budoucnu.


Upevňování sociálních dovedností: Společné oslavy poskytují příležitost k rozvoji a upevňování sociálních dovedností. Studenti se učí spolupracovat, komunikovat a respektovat jeden druhého v prostředí mimo běžnou školní rutinu.


Zvyšování pocitu sounáležitosti: Když studenti vidí, že jsou součástí většího celku, a že jejich úspěchy jsou oslavovány společně, zvyšuje se jejich pocit sounáležitosti se školní komunitou. Tento pocit je klíčový pro jejich emocionální pohodu a dlouhodobý úspěch ve škole.


Nemůžeme opomenout, že na základní škole se o občerstvení postarali prvňáčci, kteří připravili vynikající ovocné špízy, které byly příjemným osvěžením. 

Oslavy konce školního roku se vydařily i počasí nám přálo. Děkujeme všem, kteří se na oslavě podíleli, a těšíme se na další společné zážitky v novém školním roce!


145 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page