top of page

Digitální inkluze🤖 - nový kamarád Vernie

Přivítali jsme nového kamaráda Vernieho. Vernie je #LEGO robot. Jeho příchod do školky je součástí „digitální inkluze“ v rámci našeho Digitálního vzdělávání. Vernie je velice bystrý a poslouchá na povel. Aktivně se zapojuje a ukazuje se jako zábavný společník. Svým kamarádům často podjíždí pod nohama a nebo na ně laškovně hází obočím😁.




S Verniem si děti velmi rychle osvojí kódovací dovednosti, které se používají při práci s roboty. Pro ovládání robota za sebe skládají intuitivní ikony a kódovací bloky, které symbolizují nejrůznější pohyby, funkce, načasování a interakce. Práce s robotem je moc baví, protože vidí výsledek své práce prezentovaný zábavnou formou.

Cílem začlenění robota do vzdělávacího procesu je rozvíjet schopnosti formulovat svůj požadavek a využívat algoritmického myšlení při interakci s počítačem.


Rozvoj digitální gramotnosti je nezbytný pro úspěšné fungování v moderním světě. Děti musí vědět, jak s moderními technologiemi bezpečně pracovat, rozumět jim a využívat je. Vytvoří si tak schopnost přijímat nové podněty v oblasti #ICT a kriticky je posuzovat. Rychlí vývoj technologií má zásadní vliv na osobní rozvoj jedince a celkový vliv na společnost a je třeba být vzděláván.


Digitální vzdělávání je jedním z našich pěti hlavních vzdělávacích okruhů. Do programu začleňujeme i tablety a dotykové počítače.



48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page