top of page

⚫️ Neviditelná výstava

Studenti z první třídy včera navštívili Neviditelnou výstavu. Prohlídka na Neviditelné výstavě zaměstnala nejen jejich smysly, ale ukázala jim, jak žijí nevidomí lidé. Děti měly příležitost seznámit se s jejich každodenním životem a problémy. Ale také poznat sporty či jiné koníčky, kterým se nevidomí věnují.


Neviditelná výstava byla rozvržena do dvou částí. V zatemněné části výstavy si děti vyzkoušely, jaké je to orientovat se v kuchyni, jak je náročné přejít bezpečně silnici, jaké vůně a zvuky vnímáme v přírodě, jaká je návštěva restaurace a mnoho dalšího. Děti musely spolupracovat a navzájem se na sebe ve tmě spolehnout.


V druhé, takzvané viditelné části, se děti pak seznámily s různými pomůckami, jež ulehčují nevidomým lidem život. Děti si i zkusily některé činnosti se zakrytýma očima.


Výstavou nás provázel nevidomý průvodce Lukáš a prozradil nám, jak se učí děti, které nevidí.


Poznat svět nevidomých byl silný zážitek, který dětem pomohl si uvědomit, že nic nevidět je opravdu těžké. Děti výstavu zvládly bez problémů. Nyní mohou lépe pochopit hendikepované lidi a to, jak mohou nevidomým v některých situacích samy pomoci.

Byl to rozhodně spojující zážitek 🤝.


41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page