top of page

MOBILNÍ PLANETÁRIUM 🪐🚀

Děti v našich školkách se v minulém týdnu vydaly do vesmíru. V prostorách našich školek bylo nafouknuto obrovské Mobilní planetárium, digitální sférické kino, které dětem umožnilo filmový pohled v úhlu 360°, díky němuž se dětem dostalo velmi efektního audiovizuálního představení, při kterém se seznámily se základy astronomie.


Zábavně-vzdělávací programy Mobilního planetária jsou určeny dětem od 3 let. Pořady se snaží dětem srozumitelnou formou (prostřednictvím pohádky) vysvětlit základní jevy astronomie. Děti se mohou dozvědět např. proč se na Zemi střídá den a noc, jak se jmenují fáze Měsíce, jak se jmenují nejznámější souhvězdí nebo proč ve městě nemůžeme pozorovat hvězdy, či proč jablko padá ze stromu dolů na zem. Pro nejmladší děti byla připravena pohádka o putování Měsíce za Sluncem.


Návštěva planetária v našich školkách byla realizována díky projektu „Planetárium do škol aneb pozvěte si do školy planetárium“, jehož cílem je využívat sférické promítání jako jedinečnou cestu k obohacení výuky přírodovědných i humanitních předmětů a rozšíření EVVO.

Pro naše zvídavé dětičky to byl úžasný zážitek!




47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page