top of page

🎉Loučení se školním rokem na základní škole

Aktualizováno: 1. 7. 2023

Slavnostním nástupem a symbolickým zapálením olympijské pochodně jsme zahájili loučení se školním rokem na základní škole a zároveň tak ukončili GENIUS olympijské hry 2023 našich škol. Po celé pozdní středeční odpoledne nás doprovázela příjemná letní teplota a sluneční paprsky, a tak jsme mohli pro společnou akci s rodiči využít prostory tříd i venkovní zahrady.


Po úvodním slovu paní ředitelky jsme se v plné síle vrhli na plnění připravených disciplín jako například olympijská mozkolamna, štafetová stavba, uzlovačka nebo zvířecí trojboj, které namáhaly nejen naše svaly, ale i mozkové závity. Každý obdržel svoji score kartu a za splnění úkolu na stanosvišti dostal razítko. Úkoly byly připravené pro jednotlivce, týmy, či děti s rodiči. Součástí akce byl i prodejní charitativní stánek s rukodělnými výrobky dětí a občerstvením, které si mohli rodiče zakoupit. Tento charitativní projekt vznikl tak, že se studenti nejprve domluvili, který konkrétní projekt podpoří. Jejich volba padla na ohrožené druhy zvířat v pražské ZOO, o jednotlivých zvířátkách si vyhledali více informací a jejich podobiznu namalovali na tašky, které byly součástí nabídky stánku. Vybrána byla krásná částka 6.600 Kč a poslouží na koupi stravenek, které jsou určeny jako příspěvek na krmení vybraných zvířat.



Odpolední program obsahoval i kulturní vložku v podobně divadelního představení a klavírního koncertu našich hudebních virtuosů, kteří předvedli svoji celoroční pilnou práci v lekcích klavíru. Lekce klavíru nám přímo ve škole poskytuje paní učitelka Nanoon Turbold v rámci naší nabídky odpoledních klubů. Výkony dětí byly opravdu krásné a jedno oko rodičů nezůstalo suché.

Opět do našich škol zavítala i paní Knížková, které zastupuje námi velice oblíbené anglické nakladatelství Usborne, které se zaměřuje na produkci dětských knih všech věkových kategorií. Všechny reprezentované obrázkové knihy, sešity na rozvoj grafomotoriky, encyklopedie, ale také slovníky, beletrie, naučná literaturu pro starší žáky a mnoho dalšího, zde bylo možné i zakoupit.



Pak již následovalo závěrečné slovo paní ředitelky, vyhlášení olympijských vítězů a předání medailí, které si zasloužili všichni soutěžící. Nechybělo ani poděkování paní ředitelce a celému týmu školy od našich rodičů. Takto jsme oficiálně ukončili naše GENIUS olympijské hry 2023.

Děkujeme všem zúčastněným rodičům, našim studentům a celému týmu za krásné zakončení školního roku, které se neslo v příjemné atmosféře s příchutí soutěžního ducha a

přejeme Vám krásné prázdniny.







165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page