top of page

KYBERPREVENCE 📱 - interaktivní divadlo

Studenti si dnes užili interaktivní divadlo zaměřené na osvětu kybernetické bezpečnosti a zvýšení digitální gramotnosti u dětí a mladistvých. Cílem programu bylo posílit žádoucí preventivní chování a schopnosti žáků, potřebné pro zdravý pohyb v kyberprostoru a to vše jim předat srozumitelnou a zábavnou formou.


Představení bylo to o dvou dětech Evičce a Vlastíkovi, kteří chtěli mít chytrý telefon. Naše děti diskutovaly na otázky typu:

Je v pořádku, když má 5-leté dítě chytrý telefon? Co můžete dělat na chytrých telefonech nebo tabletech? Jak mohou ovlivnit váš život? Jak mohou ovlivnit vaše zdraví?

Studenti odvedli skvělou práci při zodpovězení všech otázek 👏🏻. Představení obsahovalo i krátké pohybové chvilky, během kterých se studenti odreagovali a zkoncentrovali svou pozornost.


Dále se probíralo například i množství času, které trávíme využíváním moderních technologií, jako je například mobilní telefon a nebo tablet. Studenti si mohli uvědomit, že digitální technologie mohou být dobrým pomocníkem, ale špatným pánem. Dozvěděli se, co je to závislost na telefonu, jak se projevuje a jaká má rizika. Také byli vyzváni, aby se zamysleli nad svým vztahem k moderním technologiím.



Linkin Sphere, z.s. je nezisková organizace primárně poskytující programy #kyberprevence pro mateřské, základní i střední školy a gymnázia v České republice. Cílem organizace je pomoci dětem a dospívajícím vyhnout se nebezpečím internetu, jako je #kyberšikana, sexuální obtěžování, vyhrožování a podvody.


123 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page