top of page

Jiu-Jitsu 🥋 v Tiger Gym

Tento školní rok se nám nabídka nadstandardních klubů rozšířila o brazilské Jiu-Jitsu, které dnes patří k nejúspěšnějším bojovým stylům současnosti a jedním z nejvhodnějších sportů pro děti. Děti ze školky a školy GENIUS Smíchov dojíždí autobusem do nedaleké tělocvičny Tiger Gym, kde pod vedením zkušených trenérů získávají dovednosti v tomto bojovém umění.


Brazilské Jiu-Jitsu určené pro děti je neuvěřitelně komplexní. Děti pracují kompletně s celým svým tělem. Rozvíjí koordinaci, orientaci v prostoru, sílu a například dynamiku. Zároveň se jedná o tzv. šachy v bojových sportech, na malé bojovníky klade nároky nejen fyzické, ale zároveň je nutí i velmi přemýšlet o dalším kroku svém i soupeře. Jedná se o sport, který je vhodný pro všechny povahy dětí (od přemýšlivců po bouřlivce), pro chlapce i pro dívky již od 3,5 let.

Pořadatelé popisují tento kurz následovně: “Děti se učí i údery a kopy, ale to je spíše okrajová záležitost. Co se určitě z bojových sportů naučí budou pády, které se jim dále budou hodit nejen na tatami, ale i v běžném životě. Kromě toho v přípravce zažijí spoustu her a průpravných cvičení tak, aby se zábavnou formou seznámili s cvičením, dále gymnastiku atd. Jak již bylo řečeno cílem přípravky není vychovat bojovníka, ale položit základ pro další sportovní rozvoj dítěte, ať již zůstane s námi na tatami nebo se rozhodne pro jakýkoliv jiný sport.”

Děti navíc cvičí v parádním kimonu z čeho jsou naprosto nadšené a jsou pyšné na to, že vypadají jako malí bojovníci. Jsou tak motivované více se snažit a soustředit.

Tento rok je v nabídce nadstandardních klubů opět mnoho zajímavých a rozmanitých aktivit, z kterých si rodiče mohou vybírat, ale Jiu-Jitsu je první bojovým uměním, které jsme během dvanácti let zařadili a jsme z něj nadšení stejně jako děti, které do Jiu-Jitsu klub navštěvují.




93 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page