top of page

🎖️ Kurz Hravého inline bruslení

Letos se naše nejstarší děti ze všech školek opět zúčastnily týdenního výjezdového kurzu in-line bruslení a my jsme moc rádi, že se tento kurz opět mohl realizovat. Většina dětí se s inline bruslením již seznámila při loňském kurzu, takže se jejich dovednosti mohly posunout na další level. A proč je kurz inline v našich školách tak oblíbený? Protože si děti příjemnou a nenásilnou formou budují vztah k dalšímu ze sportovního odvětví, učí se odhadovat své síly, říci si o pomoc. Chápou rizika sportu a už ví, jak některým z nich předcházet (např. tím, že budou mít chrániče a helmu). Veškeré tyto dovednosti rozvíjí jednotlivé oblasti kompetencí našich dětí ať už k učení, řešení problémů, či kompetence komunikační a sociální.


Kurz Hravého inline bruslení je součástí projektu Předškolní sport, který sdružuje jednotlivé aktivity, jako například Kurz hravého lyžování, který v našich školách proběhl v minulém školním roce.


Nyní se společně s námi, pojďte podívat, jak Kurz Hravého inline bruslení probíhal😊.


Celý kurz se pořádal v areálu SANK v Běchovicích. Jeho výhodou je uzavřená in-line dráha (jediná v ČR), na níž studenti mohli bezpečně trénovat, aniž by hrozila srážka s cyklisty či chodci. V případě špatného počasí, byla dětem k dispozici nová cvičebna s umělým povrchem a zrcadly. Kromě zajištění bezpečnostních podmínek vnějších (prostředí v němž se studenti budou vzdělávat), se dbalo i na bezpečnost “vnitřní”. Naši sportovci, byli poučení o bezpečném chování na cyklostezkách, ale i mezi sebou. Bylo jim vysvětleno, proč jsou důležité chrániče a jak se chovat v případě úrazu.


Jízda na bruslích, vyžaduje značné úsilí a odvahu. Byť se to nezdá, je to obdobně náročné

(možná i více), než jízda na kole. Děti aktivně zapojují vnitřní svalstvo, trénují stabilitu na nestabilních kolečkách, zapojují obě mozkové hemisféry, aby se dokázaly pohnout vpřed a o tom, že musejí vnímat ještě slova instruktora a kamarády, aby do sebe nenabouraly, není třeba mluvit. Učení se je náročný proces a aby se nestalo jen nudným “biflováním” je třeba z něj udělat zábavu!😉



Výuka začínala pokřikem, který v našich mladých sportovcích probudil toho správného sportovního ducha. Nechybělo zahřátí a protažení svalů a mohlo se jít na věc! Celým kurzem děti provázeli skvělí instruktoři, kteří měli připravený program zábavnou formou nejrůznějších her a atraktivních aktivit. Děti mohly k pohybu využít i celého oválu a zkušenější děti dokonce procvičovaly své dovednosti na inline stezce a ve skate parku.


Závěrem celého týdne byly závody, během nichž si děti otestovaly získané dovednosti. Na každého čekala medaile a diplom🤩. Doufáme, že tento kurz bude pravidelně zařazován do vzdělávacího programu, protože si ho mladí bruslaři nesmírně užívají a má velké množství benefitů jak pro fyzické, tak pro psychické zdraví našich dětí.


Děkujeme týmu Předškolního sportu za tak skvělé aktivity, které zpestřují náš program. Těšíme se na další výjezd, opět za rok!





65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page