top of page

GRINCH - besídkové video


Stejně jako v sedmi předchozích letech jsme rok 2020 zakončili natáčením besídkového videa. Bohužel však na rozdíl od let minulých, jsme video nemohli kvůli zdravotní situaci slavnostně promítat na vánoční besídce. Ovšem letos se opravdu povedlo a natáčení jsme si opět užili.


Tématem byla kniha od Dr. Seusse "How The Grich stole a Christmas". Krásný příběh o nabručeném zeleném mužíkovi, který se rozhodne zkazit Vánoce tím, že ukradne dárky a dekorace lidem z Kdovíkova a který nakonec zjistí, že Vánoce jsou o něčem jiném, nežli o dárcích a dekoracích. Vánoce jsou o rodině, přátelství a lásce... Toto je zároveň i hlavní věc, kterou se děti z příběhu měly naučit a měly ji pak připomenout i nám všem.


Film se natáčel na obou pobočkách a následně byl sestříhán dohromady. Text knihy v angličtině namlouvaly předškoláci na mikrofon a byl to pro ně velký zážitek, protože si připadali jako v rádiu.

Kulisy vycházely z minimalisticky ilustrované knihy, tudíž nakonec vyšel krásný kontrast mezi dětskými herci a kreslenými komiksovými kulisami. Dokonce nám v jeden den napadl sníh, který bíle doplnil zimní atmosféru filmu.

A víte co bylo na natáčení nejúžasnější? Hlavní postavu Grinche chtěli hrát i stydlivější mladší holčičky, do kterých bychom to neřekli. Samy se o roli Grinche přihlásily a byly úžasné. Roztomilejší Grinche byste nikde nenašli:-).


Film kvůli GDPR je dostupný ke zhlédnutí pouze rodičům dětí ze školky, ale pro nakouknutí přidáváme pár foteček.

75 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page