top of page

🌿 Výlet do EKOparku Liberec

Sláva nazdar výletu, přijeli jsme, už jsme tu! Toto pondělí naše starší děti z obou poboček mateřských škol a studenti základní školy nasedli do autobusů a odjeli do Liberce, kde navštívili liberecký EKOpark a užili si výpravný edukativní program. Děti se vrátily spokojené a nabité zážitky, takže další správný den ve školce splněn😁.


Prostory EKOparku nabízí mnoho interaktivních originálních přírodních prvků, které umožňují široké spektrum aktivit. Jelikož nás byla celkem velká skupina, rozdělili jsme se do menších skupinek, aby si děti mohly naplno užít všechna stanoviště a zajímavosti v parku.


Mezitím, co se ostatní skupinky rozešly prozkoumávat park, zakotvila první skupinka v dílničce, kde měla připravený program pod vedením místních lektorek. Děti byly vyzvány především k práci se dřevem a dalším přírodním materiálem. Pracovaly s hřebíky a kladívky. Tvoření bylo uzpůsobené věku a schopnosti dětí a nakonec si každé dítě odneslo domů originální vlastnoručně vyrobený suvenýr.


Ostatní skupinky mezitím vyrazily prozkoumat celý park prostřednictvím naučné stezky Čtyři živly. Cestou vařily v blátivé kuchyni, roztáčely koloběh vody na vodních ekohrátkách nebo navštívily domek děda Vševěda.


Kromě blátivé kuchyně, která sklidila velký úspěch, se dětem velice líbilo dětské bludiště, obří pískoviště, hmyzí hotel a mini zoo a pedagogové ocenili přírodní stezku pro chůzi naboso, která pomáhá stimulovat mozek.

K obědu si děti opekly buřty nad ohništěm, což je také vždy prima aktivita, i když naše školy by preferovaly, kdyby byla v parku i nabídka zdravější kuchyně🥗.


Výlet do EKOparku opět přispěl k praktické výuce, kterou v našich školkách a škole vyhledáváme. Děti se učí prožitkem a přirozenou cestou a je nesmírně důležité, že doplňují své teoretické znalosti praktickým poznáním. Těšíme se na další výlety za poznáním!



100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page