top of page

🦉 SPOUŠTÍME EDOOKIT - Školní informační systém

Konečně jsme našli software, který nám vyhovuje a věříme, že i pro Vás bude systém snadný, rychlý a přehledný. Na naší základní škole spouštíme od tohoto pololetí školní informační systém Edookit. Je to cloudový systém, který můžete používat v mobilu i v počítači. Nabízí mnoho modulů, které může škola využívat od zadávání úkolů, omlouvání dětí, hodnocení, rozvrhu, plateb, vnitřní sociální sítě třídy, knihovny, obědů, diskuze i GDPR souhlasů. Naše škola vidí velkou výhodu například v možnosti jazykové mutace. Rodiče si mohou v nastavení zvolit jazyk, ve kterém si přejí #Edookit využívat. Program automaticky přeloží i zprávy od školy a učitelů.


Na našich mateřských školách již několik let využíváme software #TWIGSEE, který zajišťuje správu matriky, omlouvání dětí a především předávání informací rodičům. Aplikace je moderní, nová intuitivní a atraktivní. Pro naši základní školu jsme dlouho hledali podobné řešení, protože uživatelem jsou především učitelé, rodiče a děti. Potřebujete, aby systém byl co nejvíce jednoduchý a přehledný. Nesmíme totiž podcenit časovou dotaci, kterou nám zabere příprava systému, implementace do procesu školy a hlavně následné školení a motivování učitelů v užívání systému, který jim má práci zjednodušit a ne zkomplikovat. Navíc jako škola, která je zvyklá na určitou formu prezentace a komunikace ke svým rodičům, si přejete v této formě pokračovat.


Během dvou let jsme vyzkoušeli řadu dostupných systému, ale byla to naprostá katastrofa. Programy jsme chtěli nejdříve otestovat, než bychom je sdíleli rodičům. Nejrozšířenější a nejznámější softwary se těší takové přízni jen proto, že vznikaly jako první a v danou dobu byly nadčasové. Bohužel se bavíme o desetiletích zpátky. Pro ředitele škol je komplikované přejít na systém modernější a efektivnější a to především kvůli času, který implementace nového procesu zabere a tak zastaralé softwary stále generují černá čísla.

Jako nejlepší volbou na českém trhu se nám zdá být EDOOKIT. Nabízí širokou nabídku modulů, stejně jako ostatní softwary, ale navíc má stejně jako TWIGSEE skvělý proklientský servis, nabízí mnoho školení, nápověd, školících videí a materiálů. Systém se snaží být k uživateli více přátelský a podporující. Není z něj tolik "cítit" databáze, což není důležité pouze z pohledu fungování, ale také i vzhledu.


Abychom nový systém správně zapojili do fungování naší školy, bude to nejen naši školu a tým, ale i Vás rodiče stát čas a úsilí a to především v tomto počátečním období, ale věříme, že je to krok tím správným směrem a to především kvůli naší důvěře, že konečně máme ten správně zvolený produkt.


Co vše Edookit rodičům umožňuje a které moduly bude naše škola zatím využívat?


📌Omluvenky

Skrze aplikaci můžete rychle nahlásit absenci svého dítěte, a to buď krátkodobou či podat žádost o dlouhodobou absenci.


🚩 Zadávání domácích úkolů

Učitelé skrze aplikaci zadávají domácí úkoly.


🔔 Rozvrh

V aplikaci uvidíte přehledný rozvrh studenta.


👩🏻‍🎓👨🏻‍🎓 Více dětí na škole

Pokud máte více dětí na škole, můžete si jednoduše překliknout v jejich profilu.


📩 Komunikace s vyučujícími a se školou

Edookit plně nahradí veškerou emailovou komunikaci s učiteli, ředitelkou a školou. I veškeré žádosti budou podávány elektronicky.


📮 Komunikace s rodiči

Skrze Edookit Vám budeme zasílat všechny důležité informace organizačního i informativního charakteru.


🙋🏻‍♀️Přihlašování do klubů a na mimoškolní akce

Skrze Edookit se můžete přihlašovat do kroužků a na nejrůznější aktivity a akce.


📕 Přehled o učivu

Dostáváte informace o probíraném učivu a vzdělávacích plánech.


📆 Plán akcí

Plán akcí na webu školy (pokračuje, najdete nově i v Edookitu jako událost) - nově vše najdete v systému pod událostmi. Google kalendář pokračuje pro hlavní události školy.


🔐 Souhlasy

V Edookitu budete udělovat souhlasy elektronickou formou.


Našim studentům budeme účty zprovozňovat v pozdějších ročnících. Využívání softwaru v naší škole poroste přirozeně s potřebami naší školy.


Podívejte se na video Edookit pro rodiče:


Registrace

Obdržel/a jsem pozvánku, co dál?

Po kliknutí na odkaz se přes prohlížeč dostanete k vytvoření Plus4u účtu. Tam se můžete registrovat několika způsoby:

  • Propojit svůj Edookit účet s již existujícím Google účtem.

  • Propojit svůj Edookit účet s již existujícím Facebook účtem.

  • Propojit svůj Edookit účet s již existujícím Microsoft účtem.

  • Propojit svůj Edookit účet s již existujícím Apple účtem.

  • Nebo si vytvoříte přímý Plus4u účet, který vás provede registrací (pozor, v tomto případě je třeba si pamatovat dva přístupové kódy, kterými se budete přihlašovat).

Tímto účtem se pak budete do systému Edookit přihlašovat.


Edookit naší školy má tuto url: https://genius.edookit.net/

Návody

Celý systém je perfektně optimalizován pro všechny typy prohlížečů. Prostřednictvím Google Chrome lze i nainstalovat přímé aplikace do systémů android a Windows. Edookit zaručuje i bezproblémový přístup ze zařízení ekosystému Apple.



Kompletní návod pro rodiče je zde:


rodicovsky-portal-v-4.2-1916
.pdf
Stáhnout PDF • 3.69MB



189 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page